RTV Dordrecht peilt deze week over D66 of GroenLinks wethouder erbij

02 april 2010

DORDRECHT -De vierde partij in het college van burgemeester en wethouders wordt D66 met een vrouw als wethouder. Het zal Dordrecht verbazen als het geen Nelleke de Smoker wordt, die haar sporen in de Dordtse politiek ruim heeft verdiend. RTV Dordrecht wil toch graag weten of het publiek een D66 of GroenLinks wethouder naast de coalitie Beter voor Dordt, VVD en CDA had willen hebben. Tot  nu toe ligt D66 op de site www.RTVDordrecht.nl ook voor.

Ferdinand van den Over (VVD), Dion van Steensel (CDSA), Piet Sleeking (Beter voor Dordt) zijn de namen die officieel bekend zijn gemaakt.

Beter voor Dordt komt nog met twee namen naar buiten en ook D66 zal  nog officieel bevestigen mee te doen in de coalitie. Groen Links is afgevallen want de partij houdt vast aan een mannelijke kandidaat (Willy Verbakel). Volgens Mary Ruisch, de lijsttrekster, is zij niet in de markt voor het wethouderschap. GroenLinks is echter een gepasseerd station voor het dagelijks bestuur  van Dordt.

De PvdA is met zes zetels de grootste oppositiepartij en mag volgens de regels van de nieuwe burgemeester Arno Brok telkens als eerste partij het woord gaan voeren in de gemeenteraad. Op dinsdag 27 april is dat een feit als de nieuwe coalitie achter de tafel mag gaan zitten, waarbij Piet Sleeking de de eerste loco-burgemeester zal zijn en vervanger van Brok.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.