Marnix van Sint Aldegonde staat nog steeds onjuist op zijn straatnaambord in Dordrecht

02 april 2010

DORDRECHT – Het straatnaambord van Marnix van Sint Aldegonde in Dordrecht is nog steeds niet aangepast aan zijn historische betekenis. Het Platform Stedelijke herdenking bij monde van voorzitter Hans Berrevoets, wees er zes maanden geleden op dat het bord in compleet was en dat de geboortedatum van de dichter/schrijver niet klopte.

Het bord is een half jaar later nog niet aangepast. Toen het Platform dat eind september 2009 meldde, was er zowel locaal als landelijk veel belangstelling voor.

Op het straatnaambordje van de Marnixstraat is Marnix nog steeds  alleen maar aangeduid als schrijver/dichte en  staat zijn geboortejaar verkeerd vermeld.

Willem van Oranje had zijn secretaris Marnix juist gevraagd in Dordrecht in 1572 de eerste vrije Statenvergadering voor te zitten.

Het stadsbestuur van Dordrecht had elf andere steden uitgenodigd om te kijken op welke manier zij prins Willem konden steunen in zijn strijd tegen de Spanjaarden.  Voor Dordrecht is 1572 in relatie tot het Hof een sleuteljaartal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.