Barbera van der Poel exposeert in Wilhelminakerk

02 april 2010
Barbera van der Poel exposeert in Wilhelminakerk

DORDRECHT - ,,Thuiskomen”.  Dat is de titel van de expositie van de Dordtse kunstenares Barbera van der Poel. De tentoonstelling wordt op zaterdag 10 april om twee uur geopend in de Wilhelminakerk (Blekersdijk 41).
Rijk van der Lagemaat, actief in de kerk en daarbuiten, opent de expositie ,,Thuiskomen”.  Gerard en Astrid van der Net verlenen muzikale medewerking. 
 
Barbera van der Poel maakt schilderijen en loshangende panelen in een gemengde, totaal eigen techniek. Ze wil met haar werk een uniek, persoonlijk beeld neerzetten dat geïnspireerd is door mensen, relaties en emoties.  
 
Wat in de Wilhelminakerk wordt geëxposeerd, behoort tot het meest recente werk van Barbera. ,,Een aantal werken is speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt, onder andere doeken in de vorm van een kruis. Daarbij paste ik gemengde techniek toe, collages, verf, papier, bijeenwas. Techniek is ondergeschikt aan wat ik met mijn werk wil zeggen. Thuiskomen heeft voor mij meer dan één betekenis zoals: thuiskomen bij jezelf, bij de ander, thuiskomen als levensvisie, thuiskomen bij God,” aldus Barbera van der Poel. Zij exposeerde daarom niet alleen in verschillende galeries en ziekenhuizen in Nederland, maar ook in kerken in Friesland, Limburg en in Dordrecht.  In het verleden werd zij vooral bekend door haar doeken met een eigen, speciale zeggingskracht, waarbij vooral spirituele voorstellingen werden verbeeld. Ze werkte met speciale kleuren waardoor haar werk een eigen stijl kreeg.  De expositie ,,Thuiskomen” laat de verdere creatieve ontwikkeling zien van kunstenares Barbera van der Poel.
 
De expositie is na de feestelijke opening op 10 april te bekijken en op de zaterdagen 17 en 24 april en 8 mei van 14:00 uur-16:00 uur. Op de zaterdagen kan de kunstenares in de kerk  worden ontmoet.
Op de tussenliggende zondagen is de expositie te bewonderen voor- en na de kerkdienst. De toegang tot de expositie is gratis.
Meer informatie over Barbera van der Poel en op haar website www.barberavanderpoel.web-log.nl 
 
De organisatie van de expositie berust bij de kunstcommissie van de Wilhelminakerk.

Connie Braanker, bekend van de Kleister, Nel van der Lagemaat, Anneke Spiersma, Margriet Besjes en Gerda Vroon vormen van de kunstcommissie van de Wilhelminakerk.

De kerk - die behoort tot de Protestantse kerk Nederland (PKN) wil vaker geïnspireerde kunst de ruimte geven.Ook wijkpredikant Ries van der Zouwen laat zich vaak inspireren door kunst. D

De laatste expositie van de  nestor van de Dordtse kunstenaars, Cees Schellenberg, was ook in de kerk aan de Blekersdijk. In 2009 overleed het oudste werkende lid van het teekengenootschap Pictura in Dordrecht.Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.