Stroomstoring treft Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht wederom

04 april 2010

DORDRECHT - Tijdens de stroomstoring in delen van Zuid-Holland Zuid op zaterdagmiddag 3 april, zijn de twee locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht – Dordwijk en Amstelwijck – ongeveer 45 minuten verstoken geweest van elektriciteit (van 17.00 tot 17.45 uur).

Op de locatie Amstelwijck kwam het noodstroomaggregaat van het ziekenhuis onmiddellijk op gang. Het ongemak bleef hier tot een minumum beperkt. Op de locatie Dordwijk trad de noodstroomvoorziening eveneens direct in werking, maar deze kon niet het hele gebouw van elektriciteit voorzien. Hoe dit komt, wordt nader onderzocht. Aan de noodstroomapparatuur op Dordwijk vinden momenteel werkzaamheden plaats om de capaciteit fors uit te breiden, in verband met de naderende oplevering van het Gezondheidspark.

Accu's
Apparatuur in het ziekenhuis waarmee zorg wordt verleend aan de meest kwetsbare patiënten, zoals op de afdelingen Intensive Care/Hartbewaking, Neonatologie en de operatiekamers, beschikt altijd over lokale accu’s, die niet afhankelijk zijn van het noodstroomaggregaat.

Voorzorg
Een spoedoperatie die gaande was op de locatie Dordwijk toen de stroom uitviel, kon worden voortgezet. Twee patiënten die nog een geplande operatie zouden ondergaan op Dordwijk, zijn uit voorzorg naar de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis gebracht, om daar te worden geopereerd.

Test
De zorg aan patiënten is nergens in het ziekenhuis in het geding geweest. De procedures bij stroomuitval zijn volgens plan gevolgd. Aan het begin van de avond verliep de bedrijfsvoering op beide locaties weer normaal. Tijdens een test functioneerde ook de noodstroomvoorziening op Dordwijk toen naar wens.

Op 25 februari van dit jaar bevonden de twee Dordtse ziekenhuislocaties zich ook al in het gebied van een regionale stroomuitval. Toen moesten diverse operaties die in gang waren, worden gestaakt. Daarvan was ditmaal geen sprake.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.