Wilhelminakerk met Johannes op website van EO door de wereld

04 april 2010

DORDRECHT - Een gewone kerkdienst op Palmzondag, vrij toegankelijk voor iedereen. Dat is de context van een bijzondere uitvoering vande Johannes Passion in de Wilhelminakerk in Dordrecht aan het begin van de Stille Week. Alles bedoeld om de Passion terug te brengen in zijn oorspronkelijke plaats: in de eredienst. Om daarmee voor mensen de stap naar 'de cultuur' kleiner te maken, geen concertzaal en geen duur kaartje. Alleen de 'preek' van Johann Sebastian Bach.

Voor ds. Ries van der Zouwen van de Wilhelminakerk is deze passiemuziek een rijke bron van geestelijke overdenking. Vandaar zijn motivatie om dit project in zijn kerk tot stand te brengen. In Door de Wereld op Stille Zaterdag 2010 een muzikale overdenking bij het meesterwerk van Bach.

Meer hierover:
www.eo.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.