Politie houdt dronken automobilist aan op het Hugo de Grootplein

05 april 2010

DORDRECHT - Een 31-jarige inwoner van Dordrecht dacht de politie te slim af te zijn door het in de nacht van zaterdag op zondag 4 april op een rennen te zetten nadat de politie hem in zijn auto wilde controleren.

De politie wilde de man controleren op de Brouwersdijk maar die gaf daar geen gevolg aan. Op het Hugo de Grootplein bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand waarna hij het op een lopen zette. Een achtervolging volgde waarna de politie hem even later aan kon houden. De man bleek de diep in het glaasje te hebben gekeken.

Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademtest waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs weer terug krijgt. Tegen de verdachte zal een proces-verbaal op worden gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.