Nieuwste snufje in de Bibliotheek A tot Z: eReaders, eBooks en eAudiobooks

06 april 2010

DORDRECHT - Vanaf woensdag 7 april 2010 is het mogelijk om in alle vestigingen van de Bibliotheek A tot Z een eReader ter hand te nemen en uit te proberen. Leden van de bibliotheek kunnen ook een eReader lenen en zo thuis op zijn gemak ervaren hoe het is om eBooks op een eReader te lezen.

Leden die over een eigen eReader beschikken, kunnen vanaf 7 april eBooks en eAudiobooks bij de bibliotheek gratis lenen met behulp van het landelijke online ePortal.

eReader
eBooks, gedownloade boeken, zijn te lezen op een smartphone, pc of laptop, maar ook op een eReader.
Een eReader is lichter dan een paperback, maar heeft  het geheugen voor honderden boeken. De speciale e-inkttechnologie en het onverlichte scherm lezen net zo comfortabel als van papier. Met een eReader kunt u een heel dik boek met één hand lezen en kunt u wel 200 boeken tegelijk meenemen zonder extra gewicht.

eBooks, eAudiobooks en ePortal
De Bibliotheek A tot Z heeft zich aangesloten bij het landelijke ePortal voor openbare bibliotheken dat beschikt over een online eContent van eBooks en eAudiobooks. eBooks zijn digitale boeken die ‘fulltext’ via de computer of op een eReader gelezen kunnen worden. eAudiobooks zijn digitale luisterboeken, hoorcolleges en hoorspelen die via de computer of een mp3 speler beluisterd kunnen worden. De ePortal bevat nu een collectie van 277 eAudiobooks, meer dan 339 Nederlandstalige eBooks en 3500 Engelstalige eBooks. De collectie zal jaarlijks met enkele honderden titels groeien.

Om op ePortal, eBooks te kunnen lenen, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de gewenste vestiging van de Bibliotheek A tot Z of via www.debibliotheekatotz.nl. Een bibliotheekmedewerker maakt een account voor u aan. Dit account heeft u nodig om zich aan te melden bij www.netlibrary.com, de website van ePortal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.