Verbreding Zuidendijk Dordrecht wordt al zichtbaar

08 april 2010

DORDRECHT -  De verbreding van de  Zuidendijk, tussen Leeuwstraat en Schenkeldijk, wordt al zichtbaar. Aan de zijde van de Leeuwstraat wordt de weg alvast aan de nieuwe breedte aangepast met een vluchtheuvel met lantaarnpalen middenop straat.

De te smalle Zuidendijk heeft tientallen jaren tot allerlei politieke discussies en besluiten geleid. Uiteindelijk werd aan de Sterrenburg 1 zijde het huis van Fokkema gekocht en vervolgens gesloopt. Aan die kant zal de dijk verder worden verbreed om de route Sterrenburg - Dubbeldam veiliger te maken.

Tot aanstaande vrijdag wordt gewerkt aan de eerste reconstructie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.