Drugsverdachten aangehouden op de A16

12 april 2010

DORDRECHT - Drie mannen uit waarschijnlijk Frankrijk (hun identiteit moet nog worden vastgesteld) zijn op 11 april op A16 bij de Moerdijkbrug aangehouden. Ter hoogte van de afslag Dordrecht Centrum had het drietal, dat samen in één auto zat,  een stopteken gekregen.

In plaats van te stoppen, reden de drie hard weg. De snelheid werd opgevoerd tot 175 km/uur en de auto haalde andere weggebruikers links en rechts in. Op de Moerdijkbrug minderde de auto vaart, waardoor andere automobilisten vol in de remmen moesten om een aanrijding te voorkomen. Eén van de drie mannen gooide een in aluminiumfolie gewikkelde soort bal uit het passagiersraam, die op het naastgelegen fietspad terechtkwam.

Kennelijk was het de bedoeling geweest de ‘bal’ in het Hollands Diep te gooien, maar dat mislukte. De auto kon enkele honderden meters verderop worden klemgereden en de inzittende werden aangehouden. Later bleek dat de ‘bal’ zo’n vijf ons woog en vermoedelijk cocaïne was. Bij één van de verdachten werden ook enkele duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Alles is in beslaggenomen en de verdachten zijn ingesloten. Van de bestuurder zijn de auto en het rijbewijs ingevorderd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.