Beter voor Dordt actief op zoek naar vrouw voor zesde wethoudersplek

12 april 2010

DORDRECHT -In politieke kringen wordt nu vooral gesproken over wie de zesde wethouder wordt van Dordrecht. Dat zal in elk geval een vrouw zijn. Het CDA is met één wethouder op drie raadszetels goed bedeeld.

Beter voor Dordt heefft altijd aangegeven om op vijftien raadsleden drie wethouders te willen leveren. Dat betekent dat de VVD met vijf raadszetels en één wethouder aan zet zou zijn. Dat blijkt ook uit onderstaande tekst in het bericht van BVD-leider en formateur Piet Sleeking:

Verder vinden tijdens de coalitiebesprekingen nog gesprekken plaats over een mogelijke 6e wethouderskandidaat i.v.m. het versterken van de relatie bestuur-burgers en de noodzakelijk geachte bestuurlijke vernieuwing. Het streven blijft dat het nieuwe college op dinsdag 27 april door de raad kan worden geinstalleerd.

Buiten de VVD is er geen politieke ruimte:

D66 doet in elk geval niet mee.

GroenLinks zegt na een zorgvuldige procedure alleen een man, Willy Verbakel, in de aanbieding te hebben. Vorig jaar werd wel de naam genoemd - voor een wethouderspost -  van de lijsttrekster in 2002 en 2006: Yvonne van den Berg.

De Christenunie/SGP is net als de PvdA als oude politiek op de reservebank gezet. Het nieuwe bij de Christenunie/SGP is wel dat eind april voor de eerste keer een vrouw raadslid zal worden.

De Verenigde Senioren Partij (VSP) had met BVD een lijstverbinding voor de verkiezingen, maar lijken echt afgehaakt te hebben.

Dat houdt dus in, dat in de wandelgangen weer de naam rond gaat van de eerste vrouw op de VVD-lijst:

Joanneke van Benthem

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.