Drugscontrole levert behoorlijke vangst op

14 april 2010
Drugscontrole levert behoorlijke vangst op

DORDRECHT - Een drugscontrole in de Drechttunnel op de A16 ter hoogte van Dordrecht op 13 en 14 april heeft geleid tot vier aanhoudingen en de in beslagname van een behoorlijke hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs.

Een 31-jarige man uit Amiens (Frankrijk) werd op 14 april aangehouden, nadat bij hem achter de bumper van zijn auto diverse pakjes met vermoedelijk harddrugs werden aangetroffen. De auto werd in beslaggenomen en zal uitgebreid verder onderzocht worden. Om welke substantie het gaat en om welke de hoeveelheden het gaat is daarom (nog) niet bekend.

De verdachte is ingesloten
Een 43-jarige man uit Antwerpen en een 38-jarige man uit Griekenland werden op 14 april aangehouden, nadat in hun auto 1 kilogram vermoedelijk softdrugs werd aangetroffen. Deze verdachten zijn ingesloten.

Een 37-jarige man uit Zwijndrecht werd op 14 april aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man had zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Na verhoor is hij heengezonden.

Overige resulaten
In totaal werden 50 voertuigen staande gehouden en aan een controle onderworpen. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld voor diverse voor diverse (verkeers)overtredingen. Bij een persoon werd een busje traangas inbeslaggenomen. Hij/zij betaalde 150 euro en kon zijn weg vervolgen.  Bij een persoon werden twee zakjes (vermoedelijk) hasj aangetroffen: een transactiebedrag van 150 euro.

Bij een andere weggebruiker werd een gebruikershoeveelheid harddrugs aangetroffen , waarvoor een transactie van 115 euro is voldaan. Controle van een andere automobilist leverde vondst van 500 gram hennep, waarvoor een transactie van 465 euro is voldaan. Bij een persoon werden een zakje (vermoedelijk) amfetamine aangetroffen: na het betalen van 150 euro kon de persoon zijn/haar weg vervolgen. Alle drugs zijn uiteraard in beslaggenomen

Verder nam de politie van één automobilist zijn auto in beslag in verband met openstaande bekeuringen en name de belastingdienst twee voertuigen in beslag genomen in verband met openstaande belastingschulden en is er een totaal bedrag van 640 euro aan belastinggeld geïnd.
De controle vond plaats in één van de twee tunnelbuizen van de Drechttunnel in de richting van Breda. Deze tunnelbuis was voor alle verkeer afgesloten en als controleplaats ingericht.

De andere tunnelbuis bleef open voor doorgaan verkeer in zuidelijke richting. De controle leverde hoegenaamd geen problemen voor de doorstroming van het verkeer in zuidelijke richting op. In totaal namen een kleine 100 (opsporings)ambtenaren aan de controle deel. Deelnemende instanties waren: Politie Zuid-Holland-Zuid, Politie Rotterdam Rijnmond, Politie Midden en West Brabant, Korps Landelijke Politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Belastingdienst Douane en Rijkswaterstaat.


Foto: Paul Schrandt

Foto: Paul Schrandt

Foto: Thymen Stolk

Foto: Thymen Stolk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.