Stichting Dordtissimo slaat in Dordrecht de vleugels uit

14 april 2010

DORDRECHT - De stichting Dordtissimo, opgericht in de Wilhelminakerk, slaat de vleugels ook buiten de kerkdeuren uit. In samenwerking met het Centraal comité Oranjedag Dordrecht wordt op het water op woensdag 5 mei een concert verzorgt. Alles daarover in de agenda van Dordrecht.net bij 5 mei. Meer info over de stichting van de site www.wilhelminakerk.nl De organisatie  is ook betrokken bij het Platform Stedelijke herdenking, dat in de Wilhelminakerk is opgerichht.

Dordtissimo
Dordtissimo is een stichting die in 2006 is opgericht door leden van de Wilhelminakerk en werkt vanuit dit gebouw. De doelstelling van Dordtissimo is verwoord in artikel 2 van de oprichtingsstatuten:

1. De stichting heeft ten doel:
a. het bieden van een muzikaal (zang-)platform aan amateurs en professionals voor de uitvoering van concerten in de gemeente Dordrecht;
b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van meezingconcerten en/of uitvoeringen met professionele ondersteuning van solisten, orkest en (ad hoc) amateurkoren.

Op deze webpagina's vindt u de komende tijd informatie over de uitvoering van de Schöpfung van Haydn op 6 maart 2010 en de tot dusver uitgevoerde concerten.Voor de eerdere uitvoeringen zijn fotoreportages te zien in ons fotoboek:
2006 Messiah van Händel
2007 Johannes Passion van J.S. Bach
2008 Requiem van Mozart (helaas geen foto's alleen info beschikbaar)
2009 Elias van Felix Mendelssohn-Bartoldy
2010 De Schöpfung van Haydn

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij leden van het bestuur van de stichting:
Voorzitter Bert Braanker 06-13914888 braankerbert@zonnet.nl
Coördinatrice Marieke van de Lagemaat 06-27852991 papoea12@hotmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.