Journalist Kees Thies vraagt om discussie over toekomst RTV Dordrecht

27 maart 2010

DORDRECHT - RTV Dordrecht als permanent brekebeentje accepteren? Met deze vraag begint vandaag Kees Thies zijn column in AD De Dordtenaar. Van de mediawet heeft de locale omroep weinig mogelijkheden om aan extra inkomsten te komen. Daarom reageert Kees Thies met begrip op de positie van de huidige RTV Dordrecht-hoofdredacteur Ed Peereboom. Thies is één van zijn voorgangers, toen RTV nog gewoon TROM heette.

De  lokale omroep voor 118.000 inwoners krijgt vaak kritiek op de keuzes die worden gemaakt, waarbij geldgebrek vaak de oorzaak is om programma's niet te kunnen maken.

Hierdoor mist de omroep vaak grote zaken, die voor Dordrecht heel nieuwswaardig zijn. Thies noemt de stille tocht voor Milly Boele als laatste voorbeeld.

Kees Thies vindt dat enerzijds een gebied - de Drechtstreek - met een kwart miljoen inwoners een echte omroep verdient. Anderzijds vraagt hij zich af of Dordrecht met 118.000 inwoners als stad niet te klein is.

Columnist kronkelaar Thijs Blom probeerde eerder in Dordt centraal ook een debat los te maken, toen bekend dat de studio van RTV Rijnmond bij RTV Dordrecht vertrok. RTV Dordrecht liet weten de ruimte voor internetactiviteiten nodig te hebben.

Overigens: een eiland als Walcheren, waarop circa 120.000 mensen wonen, heeft de keuze uit drie regionale TV-zenders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.