Ad van den Herik in gesprek met Sybrand de Grauw op RTV Dordrecht

15 april 2010

DORDRECHT -Ad van den Herik heeft aanstaande maandagavond in zijn programma IN GESPREK MET Sybrand de Grauw aan het woord. Dat is natuurllijk te zien bij RTV Dordrecht.

De Grauw zorgde met Gerard Gast voor het boek ABC Dordt over de Dordtse taal. Het werd geboren als idee in zijn toenamlige studentensoos Catut Ovis onder teekengenootschap PICTURA en voor de eerste keer gesignaleerd in Dagblad De Dordtenaar in de rubriek mensen. Dat was rond 1975. Dichter/Buddingh Buddingh reageerde er snel op in de krant en op de radio.

Sybrand zal bij Ad van den Herik aankondigen dat het boek zal worden uitgebreid met een derde druk met nieuuwe informatie. De belangstelling is mede gestegen door de aanbieding van het boek ABC Dordt aan de (nieuwe) burgemeester van Dordrecht, Arno Brok.

Piet Sleeking van Beter voor Dordt gaf het boekje van De Grauw en Gast aan de eerste burger in zijn rol als nestor van de gemeenteraad van Dordrecht. Sleeking wordt binnenkort wethouder.

De Grauw zal nog meer plannen met het boek onthullen voor de camera van Ad van den Herik.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.