Nieuwe busstation Stationsgebied vanaf 28 april in gebruik

21 april 2010
Nieuwe busstation Stationsgebied vanaf 28 april in gebruik

DORDRECHT - Woensdag 28 april wordt het nieuwe busstation bij het station in gebruik genomen. Het feit dat het nieuwe busstation gereed is, betekent dat er weer een stap is gezet in de afronding van de herinrichting van het stationsgebied.

Op het nieuwe busstation krijgt Arriva de beschikking over twaalf opstelplaatsen voor bussen, een store en een chauffeursruimte. Het busstation wordt voorzien van een hoogwaardig digitaal informatiesysteem en heeft de vorm van een eiland. Het busstation is gemaakt van een combinatie van staal, glas en hout.

De bussen die uit de oostelijke richting komen, kunnen het busstation alleen via een rotonde bereiken. Daarom wordt op 27 april een ‘nep’ rotonde aangelegd op de kruising Transvaalstraat, Toulonselaan, Oranjepark en Burgemeester de Raadtsingel. Dit ‘nep’ houdt in, dat het niet om een fysieke rotonde gaat, maar om een variant die alleen in de belijning is gezet. In de bouwvakvakantie wordt de definitieve rotonde aangelegd.

Het tijdelijk busstation met de haltes bij de nieuwe fietsenstalling en op de Stationsweg komen met ingang van 28 april te vervallen. Ze worden vanaf 3 mei verwijderd.

De gemeente Dordrecht werkt samen met NS en ProRail aan de herinrichting van het Stationsgebied. Het Stationsgebied verandert in een mooie entree naar de binnenstad en een aantrekkelijke plek voor bewoners, bezoekers en reizigers. De omgeving van de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg wordt overzichtelijker, veiliger en beter bereikbaar. Daarnaast worden maatregelen doorgevoerd om de doorstroming van het verkeer aanzienlijk te verbeteren. De herinrichting is in oktober 2010 gereed.

Voor meer informatie kijk op: www.dordrecht.nl/stationsgebied

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.