Vijf wethouders in plaats van zes wethouders in Dordrecht

20 april 2010

DORDRECHT - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Dordrecht bestaat niet uit zes, maar uit vijf wethouders. Beter voor Dordt, VVD en CDA zijn er samen helemaal uit.

RTV Dordrecht deelt dit in de nieuwsuitzending mee. Formateur en lijsttrekker van de grootste partij van Dordrecht, Piet Sleeking (BVD) informeert vanavond de gemeenteraad. BVD (3), VVD (1) en CDA (1) vormen de coalitie. PvdA en ChristenUnie/SGP zijn definitief afgevallen.

Het nieuwe bestuur van Dordrecht rust op samenwerking met 23 van de 39 raadsleden en hoopt op meer politieke steun.

Op dinsdag 27 april zal alles in een gemeenteraadsvergadering formeel worden afgetikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.