Zielsbedroefheid en vertrouwen thema 4 mei bijeenkomst Dordrecht

22 april 2010

DORDRECHT - De Raad van levensbeschouwing heeft het thema voor de bijeenkomst op 4 mei bekend gemaakt, die wordt gehouden voor de herdenking bij het Sumatraplein. In 2009 was de samenkomst drukker dan ooit na de gebeurtenissen in Apeldoorn. Toen sprak burgemeester Ronald Bandell. Op dinsdag 4 mei voert burgmeeester Arno Brok voor de eerste keer het woord. Het bericht:

Dodenherdenking
Op 4 mei a.s. van 19.00 tot 19.40 uur zal in de aula van het Johan de Wittgymnasium, gelegen aan het Oranjepark nummer 11, een plechtige bijeenkomst worden gehouden bij gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking. Deze samenkomst gaat vooraf aan de officiële dodenherdenking die op het vlakbij gelegen Sumatraplein wordt gehouden.

Evenals andere jaren is er dit jaar weer een interreligieuze, levenbeschouwenlijke samenkomst. Als thema is gekozen voor zielsbedroefdheid en vertrouwen.

Dit zijn kernbegrippen uit de Bijbelse psalmen 42 en 43. Om stil te staan bij alle verschrikkingen van oorlogen, om die dichtbij te laten komen als betoon van respect voor alle slachtoffers, als onuitwisbare herinnering en tegelijkertijd een blik op de toekomst, een nooit weer, hoop en vertrouwen. Waarop, op wie? De verschillende religies en levensbeschouwingen zullen een overweging uitspreken die hierop is toegesneden.

Na afloop is er een stille optocht naar het Sumatraplein.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Raad van Levensbeschouwingen in overleg met het gemeentebestuur.
U bent van harte welkom om deze plechtigheid bij te wonen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.