Theo Berendsen bij Stem van Dordt Dordtenaar van de week

22 april 2010

DORDRECHT - De Stem van Dordt wijst op 28 april Theo Berendsen als Dordtenaar van de week aan. Journalist Piet de Meer vindt deze aandacht zeer terecht in de aanloop naar koninginnedag 30 april, 4 en 5 mei.

Theo Berendsen is voorzitter van het museum 40-45, lid van het Oranjedagcomité, betrokken bij het Platform Stedelijke Herdenking en nog meer. De Stem van Dordt is een weekblad in Dordrecht met een rubriek Dordtenaar van de week, die door velen wordt gezien als een soort onderscheiding. Piet de Meer, al jarenlang het gezicht van het weekblad en de rubriek, portretteert de mensen telkens op een positieve manier.

Berendsen hoopt dat de komende dagen en weken extra veel mensen het museum aan de Nieuwe Haven weten te vinden nu het 65 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijdt. Joop van Helden zwaait daar als conservator al heel veel jaren de scepter. Op een vertrouwde manier is hij voor iedereen een gastheer. Van Helden hoopt dat nu de aandacht voor verzetsman Leendert Keesmaat (1911-1941) blijvend is om in 2011 zijn honderdste geboortedag te kunnen herdenken. 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.