Tom van Bokhoven en Peter van der Laars schakende koplopers

23 april 2010

DORDRECHT - Negentien mensen schaken elke donderdagmorgen vanaf half tien met veel plezier in dienstencentrum de Klockelaar aan de Tak van Poortvlietstraat. Tom van Bokhoven (A-groep) en Peter van der Laars (B) zijn de koplopers, zo meldt de schaaksite www.tomsschaakboeken.nl

De competitie is een vorm van dagschaak, die in Dordrecht een eigen plek heeft verworven. Tom van Bokhoven brengt er elke week nieuw nieuws over op zijn website.

Een aantal spelers is actief op een club. Zo is Peter van der Laars vice-voorzitter van schaakclub Dordrecht. Pieter Sandijck in de A groep komt uit bij de Willige dame.

Klockelaarschakers zijn ook huisschakers waarvoor de sportieve stap naar een club nog even te groot is of het zijn liefhebbers die vroeger clublid waren en nu liever overdag schaakrecreatie willen beleven.

Co Buntsma - jeugdkampioen van Dordrecht in 1951 - is wedstrijdleider.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.