Middenhoeve eerste Dordtse woonwijk met 6 Minuten Zone

26 april 2010 door Paul Seesink
Middenhoeve eerste Dordtse woonwijk met 6 Minuten Zone

Eind 2007 legde een bewoner van de woonbuurt Middenhoeve, Paul Seesink, bij het bestuur van bewonersvereniging Middenhoeve een voorstel op tafel om een AED in zijn woonwijk op te hangen. Zo'n Automatische Externe Defribillator is bedoeld om een slachtoffer van een hartstilstand onmiddelijk te helpen. Hierbij dient de tijd benut te worden tussen het ongevalsmoment en het arriveren van de ambulance; de zogenaamde '6 minuten zone'.

Vijfenvijftig bewoners volgenden een cursus reanimatie in samenwerking met de Stichting Reanimatie Dordrecht. Wanneer bij Meldkamer ZHZ het AED-sms-alert-systeem rond is, worden direct na een melding die vijftig bewoners door middel van een sms geïnformeerd. Diegenen die zich op dat moment in de wijk bevinden kunnen onmiddellijk reageren.

Met de op 24 april 2010 geplaatste AED heeft het bestuur van de bewoners-vereniging Middenhoeve gezorgd dat haar wijk de eerste Dordtse woonbuurt is met een 6 Minuten Zone. Een voorbeeld voor andere wijken!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.