Ad van den Herik zet camera RTV Dordrecht in voor duidelijkheid rond Siegfried

26 april 2010

DORDRECHT - Een varend museumschip, de Siegfried, in de Riedijkshaven en een pand van zeshonderd vierkante meter op de wal als museum. De vereniging de Binnenvaart wil het reeds zes jaar bestaande enthousiasme hiervoor omzetten in definitieve toestemming van de gemeente.

Ad van den Herik zet vandaag zijn programma IN GESPREK MET in om duidelijkheid te krijgen. Hij gebruikte de camera, die werd vastgehouden door Frank  Peters, als actiemiddel in de uitzending van RTV Dordrecht.

Volgens de woordvoerder van de vereniging De Binnenvaart waren zes jaar geleden de wethouders Spigt (PvdA) en Van den Oever (VVD) enthousiast. Toch kan het schip, dat nu op het Wantij ligt nabij de Stadswerven, nog niet doorvaren naar de Riedijkshaven. Ad van den Herik gaat in elk geval daarvoor actie ondernermen, zo sluit hij zich IN GESPREK AF.

In 2004 werd zo het plan gelanceerd:

DORDRECHT 30/10 update - De duwboot Rene Siegfried, het nieuwe vlaggenschip van Vereniging De Binnenvaart, is welkom in De Stadswerf in Dordrecht. Dat meldt voorzitter Jos Hubens in reactie op een bericht in VAART!NieuwsNet. Het stichtingsbestuur van het nieuwe nautisch kenniscentrum heeft 'De Binnenvaart' bovendien uitgenodigd voor een gesprek over haar wens om 500m2 in de voormalige hal van scheepswerf De Biesbosch om te bouwen tot documentatiecentrum.

Omdat er voorlopig nog weinig toeloop zal zijn in de toekomstige nieuwbouwwijk Stadswerven heeft 'De Binnenvaart' bij het gemeentebestuur van Dordrecht een vergunning aangevraagd voor een ligplaats van het restaurant- en museumschip in het centrum van de stad. Volgens Hubens hebben ambtelijke diensten daarop inmiddels unaniem positief gereageerd naar de verantwoordelijke wethouder. Hij verwacht daarop spoedig uitsluitsel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.