Bevrijding van Dordrecht vanaf 1 mei in beeld

26 april 2010

DORDRECHT - Vanaf zaterdag 1 mei is in Museum 40-45 aan de Nieuwe Haven 27 een tentoonstelling te zien over de bevrijding van Dordrecht, nu 65 jaar geleden. Burgemeester A.A.M. Brok opent de tentoonstelling om 11.00 uur. Dordrecht werd op 5 mei 1945 bevrijd door de Canadezen onder leiding van generaal Ziegler. Overigens: ook belgen blijken bij de bevrijding van Dordrecht en net zo historische rol te hebben gespeeld.

Voorzittter Theo Berendsen van het museum weet er meer over te vertellen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.