Serve the City: Stop talking, start helping

26 april 2010

DORDRECHT - Een groep jongeren tussen de 15-30 jaar zet zich op zaterdag 8 mei opnieuw vrijwillig in voor inwoners van Wielwijk en Crabbehof. Met 50 jongeren wil Serve the City deze dag verschillende vrijwilligersacties doen; klussen, kinderwerk, soppen & kletsen, vrolijkheid brengen in verzorgingstehuis Crabbehoff. Serve the City Dordrecht is een initiatief van de Dordtse Evangelisatie, Stichting Present Dordrecht en Stichting Vuur en Vlam.

Actiedag 8 mei
Ben je tussen de 15 en 30 jaar oud en wil je ook ontdekken hoe jij het verschil voor iemand kan maken? Doe mee! Op zaterdag 8 mei, van 9:30 tot 16:00, gaat men aan de slag. Tussen de middag wordt de lunch verzorgd en na afloop wordt een gezellige borrel gehouden.  Aanmelden en meer informatie via www.stc-dordrecht.nl.

Stop talking, start helping
‘Stop talking, start helping’ is de slogan van Serve the City Dordrecht (StC). Stop met praten, ga wat doen. Een oproep aan jongeren om zich in te zetten voor een ander. Met StC willen de diverse stichtingen jongeren in Dordrecht uitdagen om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Dit gaan zij doen door zich vrijwillig in te zetten voor hun stad.

Afgelopen voorjaarsvakantie heeft StC een week lang verschillende acties georganiseerd waarbij ruim 80 jongeren zich hebben ingezet. Na afloop waren de jongeren erg enthousiast.”De blije reacties van de oude mensen in Crabbehoff dat er gewoon iemand voor hen was, zal ik niet meer vergeten”, aldus een van de deelnemers. Jongeren hebben ontdekt dat zij (met kleine dingen) het verschil voor iemand kunnen maken. StC stimuleert jongeren zich blijvend in te zetten voor het welzijn van anderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.