Sandra Catsburg gemeenteraadslid Christenunie/SGP in Dordrecht

27 april 2010

DORDRECHT - Burgemeester Arno brok van Dordrecht stond er vandaag in de gemeenteraad even extra bij stil, dat er een vrouw werd geinstallateerd als gemeenteraadslid in de fractie Christenunie/SGP. Sandra Catsburg volgde Aaike Kamsteeg op, die als wethouder doorgaat in Zwijndrecht. Brok wees erop dat Sandra in het land niet in eerste vrouwelijke raadslid is van de combinatie, maar dat het toch wel heel  bijzonder is te noemen. De SGP Dordrecht heeft met de Christenunie afgesproken dat vrouwen op de lijst mogen en dat die eventueel gekozen kunnen worden. Oud-raadslid Henk Mostert volgde de gebeurtenis vanaf de publieke tribune net zoals Kamsteeg.

Sandra Catsburg stond bij de  gecombineerde lijst op vijf. Pieter Verhoeve, op vier, heeft als lid van de bloedgroep SGP haar voor laten gaan, volgens interne afspraken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.