Nieuw college van Dordrecht heeft eerrst tijd nodig

28 april 2010

DORDRECHT - Het nieuwe Dordtse college van b en w bestaande uit BvD, VVD en CDA maakt volgens de oppositiepartijen in de gemeenteraad geen keuzes.

Politieke grabbelton
Arjan Hoogerduijn van de Christen Unie/SGP zegt dat het politiek akkoord van Beter voor Dordt, VVD en CDA een politieke grabbelton is: "Er worden geen keuzes gemaakt. Terwijl je juist nu moet aangeven waar je de komende vier jaar gaat bezuinigen en investeren". Oppositieleider Jan Lagendijk (PvdA) vindt dat Dordt "financieel op drijfzand is gezet".

Bezuinigingen op cultuur
De kritiek op de nieuwe Dordtse coalitie is volgens David Schalken van Beter voor Dordt niet terecht: "Er worden wel degelijk keuzes gemaakt. "Er wordt op cultuur bezuinigd. We hebben de komst van het Verborgen Museum zelfs meteen geschrapt. Dat levert 1,2 miljoen euro op", zegt de nieuwe fractievoorzitter van Beter voor Dordt.

'Dom om op cultuur te bezuinigen'
PvdA-er Lagendijk vreest dat de cultuur het kind van de rekening wordt: "Erg dom om op het Hofkwartier te gaan bezuinigen. De verhuizing van Diep, naar een grotere locatie, wordt voor de vijfde keer onderzocht. Vriend en vijand het er over eens zijn, dat je je als stad kunt profileren door je erfgoed. Bezuinig je daar op, dan span je het paard achter de wagen".

Schalken (BvD) vindt de conclusies wat voorbarig: "Veel zaken uit het politiek akkoord moeten we nog uitwerken. Het vorig college had  honderd dagen nodig om tot uitwerking te komen. Van dit college mag je dan niet verwachten, dat het in twee weken gebeurt".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.