Taizeviering Dordrecht met circa honderd belangstellenden

30 april 2010

DORDRECHT -De oecumenische gemeenschap Taizé uit Frankrijk presenteerde zich donderdagavond in de RK Antoniuskerk in Dordrecht. De freres Rob, Sebastiaan en David gingen voor in een echte taizédienst met circa honderd belangstellenden uit allerlei kerkelijke richtingen.  Taize is een kloostergemeenschap met belangstellenden uit alle werelddelen en ook voor jongeren. De broeders komen uit twintig kerken. Stichting is fr. Roger.

De komst naar Dordt liep vooruit op de grote Europeese ontmoeting tussen jongeren uit heel Europa eind december in Rotterdam.
De broeders Sebastiaan en Rob waren eerder in 1998 in Dordt op bezoek en toen was er een samenkomst in de Wilhelminakerk.

De Taizediensten kenmerken zich door veel stilte en liederen van enkele zinnen die herhaald worden gezongen. Ds. Riet Boogaard van de Ontmoetingskerk in Dordrecht (Sterrenburg) besteedde deze week ook warme aandacht aan Taize in het kerkblad van de PKN-Dordrecht.

Zij vindt de grote ontmoeting in Rotterdam ook voor jongeren uit Dordrecht een buitenkans om heel veel buitenlandse leeftijdgenoten te leren kennen. Taize probeert jongeren ook aan gastgezinnen in Dordrecht te hebben.

Contact:

gaby.vermeulen@online.nl

Een aan Taizeverwante viering is er aanstaande maandag 3 mei vanaf 19.15 uur in de Buitenwacht aan de Bosboom Toussaintstraat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.