Evangelische wijkgemeente Pauluskerk ligt redelijk op koers en zoekt steun

30 april 2010

DORDRECHT -De hervormde wijkgemeente Pauluskerk in Krispijn in Dordrecht is onder leiding van ds. Wim Aanen de evvangelische richting toegestaan. De Algemene kerkenraad van Hervormd Dordrecht heeft deze, nog betrekkelijke jonge wijk, de financiele ruimte gegeven zich tot ontwikkelen tot een zelfstandig onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) in Dordrecht. Het gaat om perspectief om op langere termijn blijvend op eigen benen te staan. De Pauluskerk-wijkgemeente ligt op koers, maar heeft nog nog extra steun nodig om de doelen te halen.

Landelijk bestaat binnen de PKN het evvangelisch werkverband met ds. Hans Esbach als bekendste vertegenwoordiger. Hij heeft een boek geschreven in de jaren negentig van de vorige eeuw om aan te kaarten dat de evangelische richting een eigen PKN zou krijgen binnen de PKN. In Dordrecht maakte ds. Aanen daar een begin mee. De evangelische PKN-wijk hoopt ook meer financiele steun binnen te krijgen om de eigen plek veilig te stellen.

www.hervormdkrispijn.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.