PK-gemeente Turnhout bezoekt Wilhelminakerk in Dordrecht

02 mei 2010

DORDRECHT - De Protestantse Gemeente uit het Belgische Turnhout komt op zodag 19 september met een bus naar Dordrecht allereerst om een kerkdienst in de Wilhelminakerk bij te wonen. Ds.Ries van der Zouwen zal dan voorgaan.

Turnhout heeft een band met kerkelijk Dordrecht. De gemeente ondersteunde direct in 2008 de inzet vanuit de Wilhelminakerk om te gedenken door psalm 43 te zingen. Dat gebeurde vanmorgen voor de derde keer.  

Uit solidariteit is de kerk uit Turnhout psalm 43 gaan zingen. Dat hoort ook bij het gegeven, dat Turnhout veel kerkgangers telt met de Nederlandse nationaliteit. 

De voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking in Dordrecht, Hans Berrevoets, zegt met warme gevoelens te denken aan de wijze waarop Turnhout via de psalm van Leendert Keesmaat wil herdenken. ,,Eén van de leden van ons comité, Piet van Huizen, heeft een goede band met de voorzitter van de kerk daar.Simon de Vries was daar gelijk bereid om met psalm 43 solidariteit tot uitdrukking te brengen." 

In Dordrecht werd in 2008 het idee geboren om te herdenken in de combinatie van het volkslied Wilhelmus,het gedicht van de achttien doden van Jan Campert en psalm 43.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.