PvdA Dordrecht vraagt aandacht voor financiele problemen Buitenwacht

02 mei 2010

DORDRECHT - De gemeenteraadsfractie van de PvdA reageert op de eigen website op de financiele problemen van de Buitenwacht. De partij houdt er soms ledenvergaderingen. Ook het CDA kwam er nog bijeen.

De PvdA meldt:
De PvdA vindt dat De Buitenwacht een zeer belangrijke functie heeft in de wijk Krispijn en voor de stad. Het is de ontmoetingsplaats waar bewoners, organisaties en ondermers met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en waar maatschappelijke activiteiten worden georganiseerd en voorbereid. Zeer vervelend dan ook dat er nu financiële problemen zijn. Belangrijk is dat deze worden opgelost.

De Triosbank, die de Buitenwacht een hypotheek heeft gegeven voor de aankoop en verbouwing van het gebouw, meldt over het unieke karakter:
 
De Buitenwacht is een uniek interreligieus en multicultureel gemeenschapscentrum in de wijk Oud Krispijn in Dordrecht. Het centrum is opgericht in 1982 op initiatief van drie theologen en hun vrouwen. De Buitenwacht wil een plek zijn waar mensen vanuit diverse achtergronden elkaar kunnen ontmoeten, waarderen en versterken. Het centrum biedt plaats aan een breed scala aan activiteiten. Zo biedt het cursussen aan, verzorgt het huiswerkbegeleiding en integratieprojecten, deelt het voedselpakketten uit en zet het zich in voor maatschappelijke acties. De Buitenwacht ziet het als een verrijking als mensen vanuit hun verschillende levensopvattingen een bijdrage leveren aan de samenleving. Inmiddels zetten zo’n 80 vrijwilligers zich in voor De Buitenwacht.

De Nederlandse Zendingsraad heeft de Buitenwacht eens geslecteerd in een top 15 van vindplaatsen van Hoop in Nederland. de lijst:

Na gedegen voorbereiding kwam het tot vijftien bezoeken aan 'vindplaatsen van hoop':

1. Jongerenkerk Houten (SoW)
2. Nederlands Gereformeerde Kerk, Houten
3. The House of Fellowship, Bijlmermeer
4. Scots International Church, Rotterdam
5. De Buitenwacht, Dordrecht
6. Abdij van Berne
7. Eleousa-Communiteit, Vught
8. Jongerencentrum De Mall, Rotterdam
9. International Christian Fellowship (ICF), Rotterdam
10. De Vleugel in Antwerpen en De Brug in De Lier
11. Doopsgezinde Gemeente Wageningen
12. De Nieuwe Kerk, Utrecht
13. Sint-Egidiusgemeenschap, Antwerpen
14. Nederlandse Protestantenbond, Zandvoort
15. Sint Petrusparochie, Oisterwijk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.