Henriette Kros bij Ivo Niehe

04 mei 2010

DORDRECHT - Enige tijd geleden heeft Henriette Kros op Dordrecht.net gestaan met een artikeltje over de schilderwedstrijd van het kunstblad Atelier, om Maxima te portretteren in acryl, maat 30x40. Haar schilderij hangt samen met nog 200 andere schilderijen  tot 9 mei in het Coda museum in Apeldoorn. Mensen konden stemmen op de 200 schilderijen die uitgeselecteerd waren van de 405 inzenders van Belgie en Nederland voor de publieksprijs.
Inmiddels is bekend geworden dat ze daarin 5e geworden is!
 
Henriette Kros vertelt enthousiast:
"Ivo Niehe heeft enkele weken terug in de TV Show een oproep gedaan om Beatrix te portretteren, en ik dacht, waarom niet!
Ik moest een foto van het schilderij opsturen waar ikzelf ook op stond, voor 19 april en de beste inzenders zouden in de TV Show van 30 april getoond worden.
In het begin van het programma lieten ze 5 foto's van schilderijen met de makers zien, waaronder de mijne!
Later in het programma ging de filmploeg ook nog bij ongeveer 10 andere mensen thuis kijken die mee hadden gedaan aan de oproep van Ivo, die mensen waren ook uitgeselecteerd.
 
Ontzettend trots ben ik als Dordtse autodidact, dat ik bij Ivo Niehe op nederland 1 te zien was op 30 april!
Ook ben ik gevraagd om vanaf september cursus te gaan geven bij het Cultureel Centrum Sterrenburg en bij het Sterrenwiel aan het Dalmeyerplein, waar ik tot half juli ook exposeer. Ik zie dit als een groot compliment! Daarna ben ik te zien op de kunstmanifestatie Place d'Ary op het Scheffersplein. Meer werken van mij zijn te zien op www.kros.mijnalbum.nl."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.