RTV Rijnmond bericht nog over havenconcert in Dordrecht

05 mei 2010

DORDRECHT - RTV Rijnmond laat de voorzitter van Dordtissimo, Bert Braanker, nog aan het woord over het unieke havenconcert bij het Vlak in Dordrecht. Op de website van RTV Rijnmond zal vandaag het gesprek te beluisteren zijn van Bert Braanker met Thijs Blom (RTV). 

Als er sponsors voor zijn, wil Braanker best nog eens voor een tweede keer een havenconcert organiseren, zo blijkt uit het volgende artikel van RTV Rijnmond:

Op Bevrijdingsdag wordt in Dordrecht voor het eerst een Havenconcert gegeven. 's Avonds tussen half negen en half elf wordt populair-klassiek werk ten gehore gebracht, met als thema vrijheid. Dat gebeurt vanaf een ponton in de Wolwevershaven.

Het Havenconcert wordt georganiseerd door Dordtissimo. Deze Dordtse stichting zorgde al eerder voor zogenoemde scratch-concerten. Dat zijn eenmalige concerten, met een gelegenheidskoor en in dit geval het Dordts Kamer Orkest als begeleiding. De honderd zangers en vijftig muzikanten brengen bekende werken van Bach, Händel, Haydn en Mozart en de wereldberoemde mars Pomp and Circumstance van Elgar, beter bekend dus als Land of hope and glory.

Solisten
Ook zijn er twee Dordtse solisten: de alt Marna Bakker en bas Peter Scheele, en een Dordtse dirigent. Dat is Ries van der Zouwen, bekend als predikant van de Wilhelminakerk, waar afgelopen zaterdag de generale repatitie gehouden werd.

Dordtissimo kwam tot het initiatief voor een Havenconcert, omdat het Oranje Comité Dordrecht graag een muzikaal evenement wilde op de avond van de 65-ste Bevrijdingsdag. Als het concert vanaf het drijvend ponton een succes wordt, keert het echter niet terug op 5 mei van andere jaren. Bij een jaarlijks vervolg zal gekozen worden voor een later moment, in de zomer.

Belangstelling
Het succes zal afgemeten worden aan de publieke belangstelling. Organistoren Bert Braanker en Rijk v.d. Lagemaat hebben geen idee hoeveel mensen er komen. Op de kades van Kuipershaven, Wolwevershaven en het Vlak kunnen enkele duizenden mensen een plaats vinden. De toegang is gratis en de weersomstandigheden zijn - zeker in vergelijking met de rest van de week - gunstig. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.