Evenementen Dordrecht voelen financiele crisis

11 mei 2010

DORDRECHT - Steeds meer activiteiten in Dordrecht hebben last van een krappere beurs bij het bedrijfsleven. Dordt in Stoom heeft in de eigen reserves moeten tasten, zo verklaart woordvoerder Erik Zindell op RTV Dordrecht. Het muziekfestival Big Rivers zoekt vier nieuwe sponsors, die samen het evenement willen dragen. Bas de Zwart heeft dit als hoofdorganisator bekend gemaakt.

De wereldjazzdagen zijn al gestopt met een tekort. Ook in de samenleving zijn de zwaardere economische tijden meer zichtbaar, die begon als een financiele crisis. Centrum de Buitenwacht is een sprekend voorbeeld. De organisatie kan alleen overleven als het allereerst een vrijwillgersorganisatie wordt.

Binnen het Stadskantoor wordt al gerekend aan de nieuwe begroting 2011 en de kadernota, die de financiele koers voor de komende jaren uit zet. Dordrecht staat voor bezuinigingen, want vanuit het rijk komt er ook minder geld binnen via het gemeentefonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.