Burgemeester de Raadtsingel open vanaf 15 juni

12 mei 2010

DORDRECHT - Automobilisten kunnen vanaf 15 juni weer gebruik maken van de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg. De omleidingsroute via Spuiboulevard, Johan de Wittstraat, Nicolaas Maessingel en de Dubbeldamseweg Noord komt hiermee te vervallen. Door de werkzaamheden die nog moeten plaatsvinden in het gebied hebben de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg tot oktober wel in beide richtingen maar één rijbaan beschikbaar. De omleiding die startte op 17 augustus 2009 en zou duren tot eind 2010 is nu met meer dan 6 maanden verkort.

Rijrichtingen
Vanuit het westen (Maasplaza) is de Burgemeester de Raadtsingel beschikbaar als doorgaande route naar het oosten van Dordrecht. Verkeer vanuit het westen kan ter hoogte van het Stationsgebouw nog niet linksaf richting Stationsweg en de binnenstad. Voor de binnenstad moeten automobilisten komend vanuit het westen nog aanrijden via de Achterhakkers en  de Spuiboulevard. Tijdens de kermisperiode is de binnenstad vanuit het westen aan te rijden via  de Kilwijkstraat en Spuiweg. Verkeer vanuit het oosten (Oranjelaan en Transvaalstraat) kan de Burgemeester de Raadtsingel weer gebruiken als doorgaande route naar het westen. Ook kunnen automobilisten ter hoogte van het Stationsgebouw rechtsaf richting Stationsweg en de binnenstad. Verkeer uit de binnenstad kan op de Stationsweg zowel links als r echtsaf slaan naar de Burgemeester de Raadtsingel.

Kruising Johan de Wittstraat, Stationsweg, Nicolaas Maessingel
De kruising Johan de Wittstraat, Stationsweg en Nicolaas Maessingel komt weer terug in ‘oude’ staat. Dat betekent dat alle rijrichtingen van voor de omleiding weer mogelijk zijn. Zo kan het verkeer vanuit de Krispijntunnel via de Singels richting Kunstmin. Op de Johan de Wittstraat linksaf slaan richting Nicolaas Maessingel is dan niet meer mogelijk.

Veranderingen op de omleidingsroute
Alle verkeersmaatregelen die voor de omleiding zijn genomen, worden weer opgeheven. Deze werkzaamheden gebeuren vanaf  begin juni. Zo  komt het tweerichtingsverkeer weer terug op de Vrieseweg, de Ferdinand Bolsingel en de Dubbeldamseweg Noord. De rijrichting van de Adriaan van Blijenburgstraat en de Cornelis van Beverenstraat wordt weer terug gedraaid, zodat deze straten aangereden moeten worden vanaf de Nicolaas Maessingel. De visuele rotonde Blekersdijk en de belijning op de Nicolaas Maessingel blijven tot na de bouwvakvakantie, omdat in die periode de rotonde ter hoogte van Toulonselaan/Transvaalstraat wordt aangelegd. Daarnaast kunnen deze aanpassingen alleen worden uitgevoerd wanneer hier minder verkeer rijdt en dus de Burgemeester de Raadtsingel twee rijbanen beschikbaar heeft.

Aanleg rotonde Toulonselaan/Transvaalstraat/Burgemeester de Raadtsingel
Tussen 12 juli en 15 augustus wordt de rotonde ter hoogte van de Transvaalstraat/ Toulonselaan/Burgemeester de Raadtsingel aangelegd. Tijdens deze periode wordt het verkeer deels omgeleid.

Verkeersstromen weer normaal
Bij grote omleidingen heeft het verkeer altijd een periode van gewenning nodig, dat geldt ook na het opheffen van een omleiding. De verwachting is dat het verkeer in augustus zijn normale weg weer heeft gevonden en dat verkeersstromen dan zijn genormaliseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.