Ontwikkeling terrein De Vlaming

20 mei 2009

DORDRECHT - Het college heeft vorige week gesproken over de ontwikkeling en inrichting van het zogenaamde ‘terrein De Vlaming’, het gebied tussen de Overkampweg, de Burgemeester Jaslaan en het Overkamppark.

Het college heeft besloten dat het gebied bij het aangrenzende Overkamppark wordt getrokken. Het gebied wordt ingericht met waterpartijen en natuurvriendelijke oevers, zodat het bijdraagt aan de verbetering van de ecologische verbinding vanaf het park naar het buitengebied. Als kostendrager voor het plan zou een kleinschalig los bebouwingselement met woonfunctie kunnen worden toegestaan.

Het is lang het plan geweest in het gebied een bebouwingselement te realiseren. Hierbij werd gedacht aan een kleinschalig appartementencomplex. Verschillende  projectontwikkelaars kwamen hier echter financieel niet uit; de kosten bleken te hoog om een rendabele ontwikkeling tot stand te brengen. De forse bodemsaneringskosten en de inrichtingskosten waren de oorzaak hiervan.

Begin vorig jaar heeft de gemeente de regierol mee r naar zichzelf getrokken. Dit heeft ertoe geleid dat er middelen voor de bodemsanering beschikbaar kwam, evenals subsidie voor een ecologische inrichting met veel wateropvangcapaciteit. Nu deze middelen beschikbaar zijn, wil de gemeente het gebied integraal aanpakken en inrichten. De noodzaak van een bebouwingselement als kostendrager is niet langer aanwezig.

De gemeente wil binnenkort de nog aanwezige particuliere grond in het gebied aankopen en de bebouwing die in het gebied staat slopen. Voor het eind van dit jaar wordt het gebied gesaneerd. Daarna wordt het gebied ingericht als ecologisch gebied. De gemeente betrekt deskundigen en de bewoners uit de omgeving bij de inrichtingsplannen. Het is de bedoeling dat de inrichting halverwege volgend jaar is afgerond.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.