Verontreinigd gebied wordt ecologische zone

12 mei 2010

DORDRECHT - Onlangs heeft wethouder Ferdinand van den Oever het terrein De Vlaming geopend. Het gebied is gesaneerd en heringericht als ecologische zone. Het terrein wordt binnenkort door de aannemer opgeleverd.

In mei 2009 heeft het college besloten om het ‘Terrein de Vlaming’, het gebied tussen de Overkampweg, de Burgemeester Jaslaan en het Overkamppark, in te richten als ecologische zone. Het wordt daarmee een onderdeel van de Dordwijkzone. In eerste instantie was er woningbouw op het terrein gepland, maar vanwege de economische crisis bleek dit onhaalbaar. Door rijkssubsidies en scherpe onderhandelingen bleek het mogelijk om het gebied te saneren en tot natuurgebied te ontwikkelen. Dit is in samenspraak gebeurd met de omwonenden. De plannen zijn daardoor nog iets aangepast.

Aan de afronding van dit project is nu een officieel tintje gegeven. Verantwoordelijk wethouder Ferdinand van den Oever groef een dam door om het gebied vol te laten lopen met water.  

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.