Wethouder Dion van Steensel ontvangt kerkgangers in Stadhuis

14 mei 2010

DORDRECHT - In de Ontmoetingskerk in Sterrenburg in Dordrecht zal zondag in een speciale kerkdienst, waarin dominee Kees Streefkerk voor gaat, worden stilgestaan bij de lange banden tussen Dordrecht en Markkleeberg. De Dordtse Kerk draagt die relatie met een gemeente in het voormalige Oost-Duitsland. De gemeente Dordrecht meldt daarover het volgende: Zaterdag 15 mei om 11.00 uur ontvangt wethouder D.A. van Steensel leden van de werkgroep Dordrecht-Markkleeberg in het stadhuis.

De kerkenraad van de Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg sloot 25 jaar geleden in 1985 een officieel partnerschap met de Oost-Duitse gemeente van de Martin Luther Kirche in Markkleeberg, een voorstad van Leipzig. In beide kerken werd een werkgroep van gemeenteleden gevormd die het partnerschap inhoud gaven. Het ene jaar bezoekt een delegatie van gemeenteleden uit Dordrecht Markkleeberg, het andere jaar zijn gemeenteleden uit Markkleeberg in Dordrecht te gast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.