Jubileum schaakclub Sliedrecht van belang voor schaken in Dordrecht

15 mei 2010

DORDRECHT/SLIEDRECHT – De eerste schaakvereniging buiten de  stad Dordrecht, sc. Sliedrecht, viert in november 2010 uitgebreid het 75-jarig bestaan. De vereniging werkt onder leiding van Jerry van Rekom aan een historisch schaakboek. Dat is ook van belang voor de schaakzaken en schaakhistorie  in Dordrecht.

De Dordtenaar Mark van Hulst is wedstrijdleider van alle schaakevenementen van Sliedrecht.  Hij is tevens arbiter in Dordrecht van het Hoogendoorntoernooi en de schaakevenementen in lunchroom den Witten Haen.  Daarom zal in oktober, bij het Witten Haen-toernooi in de herfstvakantie, ook vooruit gelopen worden op het jubileum in Sliedrecht.

Schaakclub Dordrecht werd in 1888 opgericht. Sliedrecht heeft 1935 als geboortedatum. De Willige Dame in Dordrecht werd in 1983 opgericht. Momenteel organiseert schaakclub Sliedrecht ook het open-kampioenschap van de Drechtstreek met ook veel deelnemers uit Dordrecht, zoals Juan Garcia, Kees van 't Hoff, Melvin Holwijn, Pieter Sandijck en Johan van der Griendt

Meer info: www.schakendsliedrecht.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.