RTV Dordrecht peilt mening over gebruik en grenzen aan persvrijheid

17 mei 2010

DORDRECHT - De media berichten haast tot in de slaapkamer en tot het ziekenhuisbad over personen. Bij de uitvaart van het Dordtse meisje Milly Boele stonden acht TV-ploegen voor de deur van de Ontmoetingskerk in Dordrecht. De pers respecteert volledig het verzoek van de familie en de kerk om daarna de begrafenis op de Essenhof prive te laten zijn. Bij de vliegramp is de enige overlevende, Ruben uit tilburg, haast gelijk een bekende Nederlander geworden.

Waar ligt de grens in het medialandschap of bepaalt sensatiezucht en winstbejaag de nieuwswaarde? Bij RTV Rijnmond is er in eigen huis onlangs al over gesproken. Willem van der Kooij, chef van AD De Dordtenaar, riep op de dag van de persvrijheid in Dordrecht op tot media van niveau. Ook burgemeester Arno Brok vroeg bij die gelegenheid om fatsoen en om grenzen in acht te nemen.

RTV Dordrecht heeft nu op de eigen website intussen een poll staan. In de TV uitzending van as donderdagavond wordt er meer aandacht aan besteed. Ook de Drechtsteden kennen slachtoffers van de Tripoli-vliegramp. De pers moet zich inhouden met berichtgeving, vindt de minister.

Mee eens, er wordt schaamteloos gepubliceerd.

 55% 


Oneens, nieuws komt tegenwoordig steeds sneller.

 9% 


Er is een grens, geen Engelse toestanden bij ons.

 36% 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.