Open huis op 5 juni in nieuwbouw Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht

17 mei 2010

DORDRECHT - Albert Schweitzerziekenhuis. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 5 juni is de nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis en van het Erasmus MC op het Dordtse Gezondheidspark open voor het publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn belangstellenden welkom op de bouwplaats. Mensen zonder hoogtevrees kunnen zich zelfs in een bakje aan een hijskraan omhoog laten takelen naar circa 50 meter hoogte, voor een subliem uitzicht over de nieuwe gebouwen en de wijde omgeving. De entree is gratis.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, de ‘Dag van de Bouw’. Op 5 juni zijn in heel Nederland aansprekende bouwplaatsen voor het publiek geopend. Bouwbedrijf Hurks Van der Linden, hoofdaannemer van het Gezondheidspark, doet mee, in samenwerking met de opdrachtgever, het Albert Schweitzer ziekenhuis en met huurder Erasmus MC.

Bunkers
Geopend zijn delen van de ziekenhuisnieuwbouw, waaronder de nieuwe Spoedeisende Hulp, de ambulance-ingang en een etage van het 45 meter hoge kantoor- en polikliniekengebouw.
Tevens is er de eenmalige gelegenheid om de bestralingsbunkers van het Erasmus MC als bezoeker van binnen te zien, voordat hier eind dit jaar de behandeling van kankerpatiënten door middel van bestraling begint. Dit gebouw heeft muren en plafonds van anderhalve meter dik om de röntgenstraling binnen te houden. De deuren van staal en lood wegen 3500 kilo per stuk.

De gebouwen van GGD en Da Vinci College zijn reeds opgeleverd en niet toegankelijk op de Dag van de Bouw. Ook de gebouwen van de Sportboulevard, gelegen tegenover het Gezondheidspark, zijn niet toegankelijk op 5 juni.

Bezoekers van de Dag van de Bouw kunnen (betaald) parkeren op de grote parkeerplaats voor het ziekenhuis. De entree voor de Dag van de Bouw is nabij de hoofdentree van het ziekenhuis en wordt aangegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.