Bevalling van varken Floor van natuurcentrum Weizigt in Dordrecht

17 mei 2010

DORDRECHT - Zes gezonde Kunekune biggen. Het resultaat van een zware bevalling. Op vrijdag 7 mei bracht varken Floor op haar logeeradres in Gorinchem een zesling ter wereld.

Sinds dierendag 2009 verblijven de Kunekune zusjes Fleur en Floor in Natuurcentrum Gorinchem. Zodra dit najaar de nieuwe Stadsboerderij klaar is, keren zij naar Weizigt terug. Mèt hen zullen ook andere dieren van hun logeeradressen in Beesd en Zeist terugkeren.

Vriendelijke varkens
Fleur en Floor kwamen eind februari 2008 als big naar het Weizigt NMC. Ze zijn van het zeldzame Kunekune ras (spreek uit Cooney Cooney). Cooney Cooney betekent vet en rond in het Maori's. Vandaar dat deze stam hen vanuit de Polynesische eilanden naar Nieuw Zeeland bracht. De varkens werden generaties lang beschouwd als huisdieren. De kleine dikke vriendelijke varkens zijn dan ook echte mensenvrienden geworden. Pas in 1997 kwam de Kunekune naar Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.