Inschrijving Korenfestival gestart

17 mei 2010
Inschrijving Korenfestival gestart

DORDRECHT - De Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht (SBC) organiseert voor de vierde maal het “Groot Dordrechts Korenfestival”, dit jaar op zaterdag 25 september tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Er wordt afwisselend opgetreden in de Augustijnenkerk, de Kunstkerk, de Trinitatiskapel, bij ToBe (Toonkustmuziekschool0 en op het Scheffersplein tussen de horecaterrassen. Het korenfestival zal dit jaar worden uitgebreid met barbershopmuziek, te horen op diverse hoeken en bij horeca etablissementen in de stad. Ook worden er in de Augustijnenkerk werken van Bach uitgevoerd. Hiervoor is samenwerking gezocht met de organisatie van het Bachfestival.

Veel  Dordtse koren hebben zich nu reeds aangemeld en bieden een gevarieerd repertoire van klassiek en opera tot bekende songs. Ook smartlappen- en popkoren nemen deel.

Dit jaar staat het Groot Dordrechts Korenfestival, dank zij de toezegging van de Regio Drechtsteden, ook weer beperkt open voor koren uit de regio Drechtsteden.

Voor deelname moeten de koren zich opgeven vóór 1 juni 2010 bij de secretaris van de SBC J.M. (Jan) Wiersma, telefoon 078 – 617 61 91 of per e-mail secretariaat@concertendordrecht.nl.

Deelname van koren zal op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Het Groot Dordrechts Korenfestival dat financieel mogelijk wordt gemaakt door de Sector Cultuur van de gemeente Dordrecht en de Regio Drechtsteden heeft een grote promotionele waarde.

Op 25 september is er ter afsluiting van het festival om 17.00 uur in de Augustijnenkerk op het Schefferpleins een grote finale met koren en orkesten. De optredens zijn voor een ieder gratis toegankelijk .

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.