Twee mannen aangehouden op A16 voor te hard rijden onder invloed en bezit van pepperspray

25 mei 2010

DORDRECHT - In de nacht van zondag op maandag 24 mei zijn een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Agenten zagen de mannen met 160 km/u over de A16 rijden en zetten het voertuig ter hoogte van Dordrecht aan de kant.

De bestuurder had geen legitimatie bij zich en uit een blaastest die de agenten afnamen bleek dat de 33-jarige bestuurder te veel had gedronken. Tevens troffen de agenten bij het controleren van de auto in het voertuig een slagwapen en een busje pepperspray aan. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waarbij de bijrijder zich hevig tegen de agenten verzette. Uit een ademtest die bij de bestuurder werd afgenomen, bleek dat hij met een promillage van 1,2 twee ruim keer zoveel had gedronken als is toegestaan.

Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tevens kreeg hij een boete voor te hard rijden. Het slagwapen en het busje pepperspray zijn in beslag genomen. Het tweetal is de volgende dag na verhoor heengezonden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.