Zeeland bezoekt woensdag 26 mei Dordrecht

25 mei 2010

DORDRECHT - De vereniging Zeeuwse Gemeenten en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland houden op woensdag 26 mei een studiereis over de kracht van cultuurhistorie in gemeentelijk beleid. Op deze dag bezoeken ze de Hoeksche Waard en Dordrecht, winnaar van de Erfgoedprijs 2010. In Dordrecht brengt de delegatie van gemeentebestuurders onder meer een bezoek aan Villa Augustus, als voorbeeld van een industrieel monument dat een nieuwe functie heeft gekregen als hotel-restaurant. Wethouder P.H. Sleeking is gastheer van het afsluitende diner in Villa Augustus, vanaf 18.45 uur.

In Zeeland wordt al nagedacht over de zogeheten krimp in de provincie. Hoe gaat je om met minder mensen! De stichting Cultureel Erfgoed Zeeland heeft ook de plekken benoemd, die nu tot het zogeheten verdronken land in de provincie behoren. Wat dat betreft zou Dordrecht dat Zeeuwse voorbeeld kunnen overnemen door te kijken naar het ondergelopen verleden na de watersnood van onder meer 1421, 1570 en 1953.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.