Dordt in Stoom rekent op kwart miljoen bezoekers komend weekeinde

27 mei 2010

DORDRECHT - Het evenement  Dordt in Stoom  verwacht komend weekeinde (28, 29 en 30 mei) een kwart miljoen bezoekers. Het is een jubileumjaar: 1985-2010.

Op wegen rondom Dordrecht, bijvoorbeeld op de Rondweg/Randweg, zijn al gele borden geplaatst om mensen van buiten naar een parkeerplaats te verwijzen. Ook treinreizigers zullen de binnenstad makkelijk kunnen vinden: gewoon met de stroom bezoekers meelopen.

De basis voor het grootste stoomevenement van Europa werd in 1985 op Oranjedag gelegd. De broers Jens van der Vorm en Frank van der Vorm behoorden tot de gezichten van het eerste uur naast anderen, die zich verbonden bleven voelen met stoom in combinatie met de Dordtse havens en de monumenten.  Een moderne verbeelding van de geschiedenis dus.

Jens van der Vorm de Rijke zette op 16 januari 2010 Dordt in stoom ook op de Dordtse Historische kalender www.dordtsehistorischekalender.nl

De secretaris/penningmeester van toen en nu gemeenteraadslid van Beter voor Dordt hoopt dat mensen goed met de monumenten in de stad blijven omgaan. Gesloopt is immers altijd gesloopt.

Hij ziet voor nieuwbouwplannen het liefst meerdere varianten en daarover een goed gesprek tussen alle belanghebbenden, zoals zeker ook buurtbewoners. Om dat te bereiken heeft Jens met columnist kronkelaar Stadsverzet opgericht. Door zijn ziekte kan Jens van der Vorm voorlopig geen aandacht besteden aan de actiegroep. Hij hoopt aan de vooravond van Dordt in Stoom dat anderen op het idee komen om goed voor de unieke binnenstad te zorgen en daarover een gesprek op gang brengen.

Alle info over Dordt in Stoom  op een speciale website: www.dordtinstoom.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.