Aanpassing kruispunt Dordtse Kil III

27 mei 2010

DORDRECHT - Het kruispunt Aquamarijnweg/Heliotroopring/Toermalijnring op bedrijventerrein Dordtse Kil III krijgt nog voor de zomer een betere inrichting. Dankzij een verdeling in rijstroken en een betere belijning wordt het kruispunt duidelijker en overzichtelijker, en daardoor veiliger. Als het kruispunt nieuwe stijl een jaar in gebruik is, gaan ondernemers en gemeente samen aan tafel om te beoordelen of deze maatregelen voldoen en of er andere oplossingen nodig zijn.

Dat zijn wethouder F.J. van den Oever en vertegenwoordigers van de Vereniging van Eigenaren Dordtse Kil III en Werkgevers Drechtsteden gisteren overeengekomen na een gesprek over de verkeerssituatie. Iedereen is het er over eens dat de verkeersveiligheid nu te wensen overlaat. Mede op verzoek van de ondernemers heeft de gemeente de afgelopen periode berekend of een rotonde in plaats van een kruispunt een goede oplossing is.

,,De eerste uitkomsten op basis van verkeersmodellen daarvan zijn niet zo positief voor de doorstroming”, constateert voorzitter R. Heijkoop van de Vereniging van Eigenaren Dordtse Kil III. ,,We hebben de tekeningen en berekeningen met de wethouder en de verkeerskundigen bekeken. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat we nu het kruispunt definitief moeten inrichten.”

De wethouder heeft meteen vervolgafspraak gemaakt. ,,Over een jaar willen we opnieuw samen naar de verkeerssituatie kijken”, zegt van den Oever. Een rotonde sluiten we voor de toekomst niet uit. Verkeersveiligheid en doorstroming staan voorop.’’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.