Ondernemersdebat in Dolhuis

27 mei 2010

DORDRECHT - Woensdagavond 26 mei 2010 was er in het Dolhuis een debat tussen politici en ondernemers, georganiseerd door de DOV. Het plan is om ieder jaar een dergelijk debat te houden. Dit eerste debat in de nieuwe bestuursperiode was een algemeen debat o.l.v. Hans Kerstiens. Wethouders en fractievoorzitters van de politieke partijen gaven hun mening over allerlei onderwerpen.

Het nieuwe college was nog weinig concreet. Wethouder Sleeking vindt dat er voorzichtig om moet worden gegaan met het geld van de gemeenschap. "We doen te veel tegelijk". Volgens Jan Lagendijk moet er juist af en toe doorgepakt worden om als stad aantrekkelijk te worden en te zijn. Volgens wethouder van Steensel kan er wel degelijk bezuinigd worden op ambtenaren, maar ambtenaren doen goed werk. Maar zeker door meer regionale samenwerking zijn er door meer efficiency voordelen te behalen.

De wethouder gaf toe - op een vraag uit de zaal - dat de lasten niet hoger worden dan de inflatiecorrectie. Ook het aanbestedingenbeleid kwam aan de orde. Wethouder van Steensel heeft bij de aanbestedingsregels een aantal regels geschrapt die nadelig waren voor kleinere lokale ondernemers, zoals een minimale omzet eis van 10 miljoen. Jan Lagendijk zei ervoor te pleiten om de lokale werkgelegenhed te stimuleren door voorwaarden bij aanbestedingen te maken dat ondernemers gebruik moeten maken van lokale bedrijven of werknemers.

Uit de zaal kwam ook een pleidooi om de winkels vrij te laten om op zondagen open te zijn, ook buiten het centrum. Volgens Jan Lagendijk zijn voorzieningen noodzakelijk voor onze stad, terwijl geschiedenis de stad meer profiel moet geven. Grote klacht uit de zaal was dat uitgerekend in de zonnige vakantieperiode het Scheffersplein op de schop is gegaan om nieuwe lantarenpalen te plaatsen. De lantarenpalen zijn okee, maar niet in de meivakantie en met Dordt in Stoom de boel opengooien...

(bron PvdA Dordrecht)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.