BVD: Onderwijs moet meer aansluiten op de arbeidsmarkt

30 mei 2010
BVD: Onderwijs moet meer aansluiten op de arbeidsmarkt

DORDRECHT - (bericht van BVD): Bij het bespreken van het gemeentelijke Jaarverslag over 2009 heeft BETER VOOR DORDT het college van Dordrecht meegegeven meer aandacht te besteden aan de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

In de jaarrekening is te lezen dat het aantal leerlingen MBO techniek is gedaald ten opzichte van het jaar 2008, terwijl juist in de regio een grote vraag is naar medewerkers in deze branche. Wat BVD betreft is een goede samenwerking tussen de overheid, bedrijfsleven en het onderwijs hierbij van essentieel belang.

We bespraken ook het burgerjaarverslag waarin we zagen dat op het gebied van de verkeersoverlast, de verloedering en de verkeersveiligheid in de wijken de scores achter blijven bij de doelstelling. Wat ons betreft moet in ieder geval de wijkagent vaker en meer zichtbaar op straat te vinden zijn. Tekst fractievoorzitter David Schalken-den Hartog.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.