Woninginbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden

31 mei 2010

DORDRECHT - In een woning aan de Reviusstraat is in de nacht van zaterdag 29 mei op zondag 30 mei gepoogd in te breken. Het echtpaar dat er woont, lag op dat moment al op bed maar werd wakker van het gerommel aan de deuren.

De man nam poolshoogte en zag iemand druk bezig binnen te komen. De woningeigenaar deed daarop alle lichten aan wat de inbreker wegjoeg, de vrouw belde op dat moment direct 112.  De gealarmeerde politie kwam direct en zag twee verdachte mannen uit de Reviusstraat komen. Bij het zien van de politie zetten zij het op een rennen. Ze vluchtten via de Brouwersdijk en Frans Lebretlaan maar staakten hun vlucht.

De politie nam ze mee en sloot ze in. Het betreft een 18-jarige jongen uit Antwerpen en een 14-jarige jongen uit Frankrijk. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan.  Tevens wordt onderzocht of ze rechtmatig in Nederland verblijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.