De Hoop ontvangt Hart-voor-je-werk-prijs

03 juni 2010
De Hoop ontvangt Hart-voor-je-werk-prijs

DORDRECHT - Op woensdag 2 juni 2010 is De Hoop met haar ‘Emotiewijzer’ als winnaar uit de bus gekomen voor de Hart-voor-je-werk-prijs GGZ. De prijs bestaat uit een geldelijke beloning van €50.000. Ton de Korte, directeur van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie reikte deze prijs in Nieuwegein uit aan Serge Willemstein, trainer van De Hoop ggz.

De Hoop is zeer verheugd over deze waardering voor haar Emotiewijzer. Serge Willemstein: “De Emotiewijzer helpt medewerkers hun emoties constructief te uiten en naar oplossingen te zoeken. Er komt veel op medewerkers in de GGZ af. Werkdruk, agressie, et cetera. De Emotiewijzer helpt medewerkers plezier in het werk te houden en uitdrukking te geven aan hun emoties. We gaan de prijs gebruiken om de Emotiewijzer te verbeteren. De ambitie is om de emotiewijzer te beschikking te stellen voor alle medewerkers in de GGZ.”

De Hart-voor-je-werk-prijs is ingesteld door het O&O-fonds GGZ om GGZ-werknemers te laten nadenken over ideeën ter verbetering van de kwaliteit van het werken in hun instelling. Het O&O-fonds GGZ (OOfGGZ) wil oplossingen vinden voor vraagstukken op het gebied van het arbeidsmarktbeleid in de ggz. Het fonds initieert en financiert daarom projecten die direct of indirect bijdragen aan een evenwichtige ontwikkeling van deze arbeidsmarkt. Meer informatie over OOfGGZ is te vinden op www.werkenindeggz.nl.

De Hoop ggz is een instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re-integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en ouders. Meer informatie over De Hoop ggz is te vinden op www.dehoop.org.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.