VVD Dordrecht: AH-super in Wielwijk krijgt terecht gele kaart

04 juni 2010

DORDRECHT - De VVD vindt dat er in Dordrecht meer ruimte moet komen om op zondag te kunnen winkelen, maar vindt het onjuist dat de AH supermarkt in Wieldrecht daar al op vooruit loopt. De VVD Dordrecht vindt dat de bedrijfsleider terecht is aangesproken voor zijn nog illegale opening op zondag. De gele kaart heeft D66 Dordrecht aanleiding gegeven om de gemeente vragen te stellen om duidelijkheid te krijgen over wanneer de zondag een koopzondag is en welke delen van Dordrecht dan mee mogen doen.

In 2002 heeft Dordrecht wel grenzen gesteld aan de opening van winkels op zondag. Dat werd verwerkt in het zogeheten collegeaccoord tussen PvdA, CDA, VVD en ChristenUnie/SGP.

De verklaring van de VVD Dordrecht heeft als volledige tekst:
De VVD fractie heeft kennis genomen van de actie van de ondernemer van de Albert Heijn in Wielwijk. Als ondernemerspartij bij uitstek heeft de fractie behoefte om haar standpunt met betrekking tot dit onderwerp nader toe te lichten.

Principieel is de VVD van mening dat de overheid geen taak heeft bij het bepalen wanneer een winkel open mag zijn. Om ondernemers die vrijheid ook daadwerkelijk te kunnen geven moet landelijke wetgeving worden veranderd. In het nieuwe coalitie akkoord zijn de regels voor openstelling op zondag - binnen de beperkte ruimte die landelijke wetgeving nu reeds biedt - al verruimd in vergelijking met de vorige periode. In zoverre is al aan de wens van het bedrijfsleven tegemoet gekomen.

De fractie is ook van mening: regels zijn regels en bij overtreding van deze regels hoort handhaving. Wat de fractie betreft is het dan ook terecht dat de betreffende ondernemer is aangesproken. Op landelijk niveau maakt de VVD zich sterk voor een verruiming van de mogelijkheden voor koopzondagen. Voor veel ondernemers is dit nog een extra reden om op 9 juni op de VVD te stemmen. In de tussentijd zal men het moeten doen met de regels die we hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.